Ensoltec header icon

sectoren

Oplossingen voor de landbouw

Groene energie sluit als geen ander aan op het groene imago van de landbouwsector. Door te kiezen voor lokaal opgewekte stroom kunnen landbouwbedrijven immers steeds minder afhankelijk worden van de netbeheerder. En deze onafhankelijkheid hoeft zich voor alle duidelijkheid niet enkel te beperken tot het daglicht, wanneer de zon schijnt.

 

Wie kiest voor Ensoltec, kiest voor een energiesysteem op maat, waarmee je extra stroomgeneratoren en verwarmingsinstallaties op fossiele brandstofvoorgoed achterwege kan laten. Geen risico op bodemverontreiniging, en ook niet langer kopzorgen wanneer de mazouttank slinkt.

Door de energiestromen tussen energieopwekking en energieverbruik beter op elkaar af te stemmen, geniet je als landbouwbedrijf van:

Icon sectoren detail page

Lagere energiefactuur

Icon sectoren detail page

Onafhankelijkheid van netbeheerders

Icon sectoren detail page

Minder fossiele brandstoffen nodig

Icon sectoren detail page

Inzicht in je verbruik door rapportages

Icon sectoren detail page

Een lagere CO2-uitstoot

Icon sectoren detail page

Opvolging wanneer het verbruik plots te hoog ligt

Icon sectoren detail page

Vaste energiekosten zonder verrassingen

Icon sectoren detail page

Een groener imago voor jouw landbouwbedrijf

Oplossingen voor de landbouw

first_item_click_default
Second_item_click
Third_item_click
Fourth_item_click

Opwekking

Voor wie stappen wil zetten richting een lager verbruik van netstroom, is zonne-energie onontbeerlijk. In die optiek is investeren in fotovoltaïsche modules een investering op lange termijn, die echter ook op korte termijn z’n rendement zal opleveren. 

Opslag

Om energie te kunnen opslaan, reikt Ensoltec verschillende mogelijkheden aan, waarmee we tegemoet kunnen komen aan bepaalde specifieke factoren (beschikbare oppervlakte, verbruikspatroon,…)

Opvolging

Misschien nog belangrijker dan de bouwstenen zelf, zijn de inzichten die je krijgt door de goede monitoring van een energiesysteem. 

Optimalisatie

De optimalisatie van het eigen verbruik is een van de kernpijlers die Ensoltec aanhoudt om opwekking en verbruik zo goed mogelijk op elkaar af te stemmen. 

Biggenkwekerij Janssens ziet het 'big'

Landbouwbedrijven staan onder hevige druk, onder meer door de geringe marktprijs voor melk of mestvarkens en vleeskippen. Bovendien is het voor een landbouwbedrijf in expansie...

Meer dan een zoethoudertje voor Belgosuc uit...

Belgosuc uit Beernem is industriële producent van halffabricaten op basis van natuurlijke suikers. Onder de klanten worden onder meer verscheidene toonaangevende Belgische...

Groene energie vormt vruchtbare voedingsbodem...

Fertira is een productiebedrijf van milieuvriendelijke meststoffen in volle expansie. Om die groei verder te bestendigen werd in 2016 nog een volledig nieuwe productievestiging...

Nieuwsbrief

Met enkele klikken ben je helemaal mee! Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van alle producten, innovaties en acties.

 * Ik ga akkoord dat mijn gegevens gebruikt worden zoals beschreven in de Ensoltec privacy policy

Nieuwsbrief image@2x

 * Ik ga akkoord dat mijn gegevens gebruikt worden zoals beschreven in de Ensoltec privacy policy