Ensoltec header icon

sectoren

Oplossingen voor de industrie

De druk voor meer CO2-verlaging neemt toe, zowel vanuit de overheid als de consument. Door te kiezen voor lokale opwekking kunnen industriële bedrijven hieraan tegemoet komen en zo hun marktpositie verbeteren.

 

Ensoltec ontzorgt bedrijven niet enkel door de engineering van een nieuwe installatie of de uitbreiding van de bestaande energievoorzieningen, maar vooral ook door de opvolging. Zo kan Ensoltec via een formule op maat van jouw onderneming de nodige inzichten bieden in de verbruikspatronen, waardoor je maatregelen kan treffen om het beter te doen, en dus minder te betalen.

 

Bovendien kunnen we de installatie naar wens ook opvolgen, zodat eventuele sluipverbruikers geen kans krijgen om de stroomfactuur de hoogte in te jagen. 

De voordelen van een partnership met Ensoltec zijn met andere woorden:

Icon sectoren detail page

Een lagere energiefactuur

Icon sectoren detail page

Een betere concurrentiepositie

Icon sectoren detail page

Inzicht in de verbruikspatronen

Icon sectoren detail page

Minder kans op stilstand door stroomuitval

Icon sectoren detail page

Vlottere afhandeling van milieuvergunningen

Icon sectoren detail page

Een groener imago voor jouw bedrijf

Icon sectoren detail page

Onafhankelijk van netbeheerder en energieleveranciers

Icon sectoren detail page

Tegemoetkomingen voor groene investeringen

Oplossingen voor de industrie

first_item_click_default
Second_item_click
Third_item_click
Fourth_item_click

Opwekking

Voor wie stappen wil zetten richting een lager verbruik van netstroom, is zonne-energie onontbeerlijk. In die optiek is investeren in fotovoltaïsche modules een investering op lange termijn, die echter ook op korte termijn z’n rendement zal opleveren. 

Opslag

Om energie te kunnen opslaan, reikt Ensoltec verschillende mogelijkheden aan, waarmee we tegemoet kunnen komen aan bepaalde specifieke factoren (beschikbare oppervlakte, verbruikspatroon,…)

Opvolging

Misschien nog belangrijker dan de bouwstenen zelf, zijn de inzichten die je krijgt door de goede monitoring van een energiesysteem. 

Optimalisatie

De optimalisatie van het eigen verbruik is een van de kernpijlers die Ensoltec aanhoudt om opwekking en verbruik zo goed mogelijk op elkaar af te stemmen. 

Biggenkwekerij Janssens ziet het 'big'

Landbouwbedrijven staan onder hevige druk, onder meer door de geringe marktprijs voor melk of mestvarkens en vleeskippen. Bovendien is het voor een landbouwbedrijf in expansie...

Meer dan een zoethoudertje voor Belgosuc uit...

Belgosuc uit Beernem is industriële producent van halffabricaten op basis van natuurlijke suikers. Onder de klanten worden onder meer verscheidene toonaangevende Belgische...

Groene energie vormt vruchtbare voedingsbodem...

Fertira is een productiebedrijf van milieuvriendelijke meststoffen in volle expansie. Om die groei verder te bestendigen werd in 2016 nog een volledig nieuwe productievestiging...

Nieuwsbrief

Met enkele klikken ben je helemaal mee! Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van alle producten, innovaties en acties.

 * Ik ga akkoord dat mijn gegevens gebruikt worden zoals beschreven in de Ensoltec privacy policy

Nieuwsbrief image@2x

 * Ik ga akkoord dat mijn gegevens gebruikt worden zoals beschreven in de Ensoltec privacy policy